Симпатиите и към двете страни отчетливо намаляват, в по-голяма степен

...
Симпатиите и към двете страни отчетливо намаляват, в по-голяма степен
Коментари Харесай

Проучване: Електоратите на БСП, ДПС и Възраждане подкрепят Русия във войната

Симпатиите и към двете страни отчетливо понижават, в по-голяма степен тези към Украйна и през октомври към този момент са съвсем изравнени. За 6 месеца сензитивно нарастват дяловете на индиферентните, като каквито се дефинират 56 на 100 от пълнолетните българи. Тези данни демонстрират „ привикване “ с войната, тя става част от всекидневието, а хората към този момент приоритизират други проблеми, главно обществени и материални. Над междинната е поддръжката за Русия измежду мъжете, хората над 50, живеещите на село, нямащите деца, лицата със приблизително обучение и електората на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Възраждане, демонстрират данните от изследване на Агенция ЕСТАТ.

Актуалната обстановка на фронтовата линия води до понижаване на каузи на българите, които виждат Русия като краен победител. Запазва се процентът на хората, съгласно които в спора е невероятно която и да е от страните да реализира триумф. И по този знак се записва нарастване на хората, които се затрудняват в преценките си. Все още на Русия залагат в по-голяма степен всички, с изключение на най-младите и последователите на ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България.

Две трети от българите се афишират за неутралитет на страната ни както първоначално, по този начин и в разгара на войната. Тази настройка се подхранва от доста източници – благосклонности към Русия и режима на Путин, страхове от глобализация на спора, съмнение със способността на българската страна и НАТО да защитят страната ни при експанзия. Най-малък е делът на тези, които считат, че България не би трябвало да взема страна в София и измежду гласоподавателите на Демократична България, които желаят поддръжка за Украйна, както и измежду електората на социалистите, една четвърт от които биха желали да вземем страната на Русия.

Делът на симпатизиращите на бежанците понижава с над 12 пункта, за сметка на безразличните. Положително настроени са основно дамите, висшистите, хората с деца, столичаните и гласоподавателите на Политическа партия и Демократична България. На другия полюс са най-вече мъжете, хората без деца, 30-40 годишните, жителите на регионалните градове, симпатизантите на Българска социалистическа партия и на Възраждане.

На фона на изказванията на политиците и специалистите, че страната ни не е директно застрашена във военно отношение, страховете на българите нарастват доста. Най-малко се усилва делът на опасяващите се от окупация, а най-значително този на страхуващите се от глобализиране на войната и приложимост на нуклеарно оръжие. На процедура към и над три четвърти от популацията се притеснява в една или друга степен от тези закани. Особено тревожни са дамите, висшистите, хората сред 30 и 40 години, столичаните и гласоподавателите на Политическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР