Симпатичният модел Suzuki Jimny е забележителен малък и много функционален

...
Симпатичният модел Suzuki Jimny е забележителен малък и много функционален
Коментари Харесай

Suzuki Jimny и с електровариант

Симпатичният модел Suzuki Jimny е незабравим дребен и доста функционален офроудър. И за разлика от компактните кросовъри като Ford Bronco Sport и Jeep Renegade, Jimny е същински офроудър от остарялата школа със рама вид стълба и почтена система за задвижване на четирите колела.

Последният Jimny беше голям шлагер в Европа, Япония и другаде, а неговият правоприемник ще бъде електрифициран. Suzuki разгласи своята пътна карта до 2030 година в четвъртък и естествено тя включва доста хибриди и електрически автомобили.

Презентацията не загатва съответно нов Jimny, само че слайд, който подсказва за бъдещите модели за Европа на марката, загатва това, което съвсем несъмнено е Jimny EV.

В момента Jimny употребява 1,5-литров, четирицилиндров, мотор със 101 к.с., макар че се предлага с 660-кубиков турбо трицилиндров мотор в Япония, с цел да дава отговор на наредбите за коли Kei. Suzuki неотдавна пусна версия с пет порти на Jimny, която ще се създава от индийското дъщерно сдружение на компанията Maruti Suzuki.

Електрическото Jimny с пет порти има доста по-голяма прелест от нискомощното с три порти, само че няма да се види в Америка. От Suzuki споделят, че ще се концентрират с елмодела върху Европа, Япония, Индия, Африка и Югоизточна Азия. За отбелязване е, че слайдовете от представянето демонстрират, че Suzuki ще продава единствено Jimny EV в Европа.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР