Симфонията на моретата” – това поетично име носи най-големият круизен

...
Симфонията на моретата” – това поетично име носи най-големият круизен
Коментари Харесай

В строежа на най-големия круизен кораб в света е замесен българин

„ Симфонията на моретата” – това поетично име носи най-големият круизен транспортен съд в света, издигнат в корабостроителницата STX France в западния френски град Сен-Назер. На 24 март той подвигна котва, с цел да отплава към испанския град Малага, съобщи Profit.bg.

Корабът е с дължина 362 м и ширина 66 м. Може да поеме над 8000 души, в това число 2200 души екипаж. Става дума за истински плаващ град, с заведения за хранене и места за развлечения с повърхност над 66 000 кв. м.

Зад строителството на кораба стои труда на хиляди души от разнообразни националности. Сред тях е 22-годишният Александър Ангелов от Козлодуй, показва вестник “Стандарт”. Младият мъж работил в STX France 3 месеца, като половината от тях прекарал като част от бояджийска група на кораба.

„ Колегите, с които работих директно, бяха най-вече българи, обаче на кораба се срещнах с хора от Бали, Бангладеш, Филипини”, описа Александър.

Младият мъж не крие, че е благополучен от опцията да бъде част от историята на транспортен съд, към който целия свят демонстрира голям интерес. „ Определено съм доста горделив от себе си, че съм работил на най-големия транспортен съд в света. Изживяването там ще ми остане спомен за цялостен живот”, безапелационен е той.

Иначе за Александър фантазиите се показват главно в една дума – музика. Може би е забавно съвпадане с името на кораба, на който е работил – „ Симфонията на моретата”. „ Занимавам се с музика от няколко години. Уча се да изсвирвам на пиано и скоро ще стартира да продуцирам лична музика”, описа още той.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР