Симфоничният концерт Магически вибрации ще събере на сцена именити творци

...
Симфоничният концерт Магически вибрации ще събере на сцена именити творци
Коментари Харесай

Симфоничен концерт Магически вибрации днес във Варна

Симфоничният концерт " Магически трептения " ще събере на сцена именити създатели от Италия, които гастролират за пръв път в България, научи Moreto.net.

Концертът стартира в 19 часа, на сцената на Държавна опера - Варна.

В програмата ще чуем: Р. Шуман - Симфония №4; Й. Хайдн - Концерт за виолончело и оркестър в до мажор; Ф. Шопен - Концерт за пиано и оркестър №1; Р. Вагнер - Увертюра „ Танхойзер “. Участие ще вземе оркестърът на Държавна опера Варна с концертмайстор Анна Фурнаджиева.

Диригент ще е Витторио Паризи, дирижирал доста международни министър председатели на творби от модерни композитори. Той има многочислени записи, онлайн и в студио, за Naxos, Dynamic, Bongiovanni, Nuova Era, Stradivarius и доста други.Витторио Паризи приключва Миланската консерватория, след което се усъвършенства в майсторските класове на Terence Lovett и George Hurst в Англия, той е единствения италиански възпитаник на известния съветски диригент Кирил Кондрашин. Диригентската му кариера е обвързвана с театрите „ Петрузели ” (Бари), Teatro dell’Opera (Рим), Сан Карло (Неапол), La Fenice (Венеция), Piccola Scala (Милано), Радио оркестъра на RAI и други. В репертоара си има творби от барока до актуалната музика.

Солисти в концерта " Магически трептения " ще са Массимо Макри – виолончело, и Амадео Салвато – пиано.

Виолончелистът Массимо Макри стартира музикалното си образование в Консерватория „ S. Cecilia ”, в следствие учи както в Италия, по този начин и в Германия. Удостоен е с награди в доста състезания и реализира „ Cimento D`oro ” за класическа музика. Свири като първо виолончело в оркестри като Арена ди Верона, Раи ди Милано, Раи ди Рома, свири в Тенерифе, Барселона, Мюнхен, Filarmonica della Scala, той е първо виолончело на Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai. Свирил е с едни от най-известните диригенти, записал е няколко концерта за RAI и има богата дискография. Массимо Макри организира майсторски класове в Италия, Бразилия, Аржентина, Испания и Япония.

Амадео Салвато се радва на кариера като солов реализатор, камерен и акомпаниращ музикант, партниращ на доста разнообразни инструменталисти и артисти. Започва клавирното си образование на 5-годишна възраст и приключва с цялостно отличие Консерваторията „ S. Pietro a Majella ” в Неапол. Продължава да се усъвършенства в лятната академия на Мицартеум в Залцбург, като в това време получава стипендии и награди в разнообразни състезания за пиано. Интензивната му концертна активност го води в страни като Австрия, Германия, Франция, Испания, Англия, Източна Европа, Русия, Япония и Южна Америка. Салвато е формален пианист на няколко фестивала за камерна музика. От 2010 година до през днешния ден е репетитор в „ Scuola dell`Opera del Teatro Comunale ” в Болоня. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР