Силно заразният коронавирусен варант Омикрон причинява по-голямата част от случаите

...
Силно заразният коронавирусен варант Омикрон причинява по-голямата част от случаите
Коментари Харесай

Омикрон вече преобладава в Египет

Силно заразният коронавирусен варант Омикрон предизвиква по-голямата част от случаите на КОВИД-19 в Египет, съобщи президентският консултант по здравните въпроси Ауад Таг ел Дин, заяви в. " Ал Ахрам ".
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 503
Изявлението на Дин идва няколко дни, откакто изпълняващият длъжността министър на опазването на здравето Халед Абдел Гафар заяви, че случаите на Омикрон в страната зачестяват.

Северноафриканската страна претърпява нарастване на броя на новозаразените, изключително през последната седмица. Таг ел Дин посочи обаче, че множеството от случаите сега са леки, като признаците на Омикрон наподобяват на тези на сезонния грип.

Министерството на здравеопазването приканва хората, които изпитват признаци на простуда, да се самоизолират и да не употребяват едни и същи движимости с членовете на фамилиите си, защото има възможност да са инфектирани с Омикрон.

Първите три случая на новия вид бяха открити в Египет в средата на декември при пристигнали на Международното летище в Кайро от чужбина египетски жители, добавя Българска телеграфна агенция.

До края на месеца се чакат първите доставки на медикаментите против коронавирус " Евушелд " (Evusheld) на " АстраЗенека " и " Паксловид " (Paxlovid) на " Пфайзер ". Египетски компании ще създават лекарството " Молнупиравир " (Molnupiravir) на " Мерк "
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 503  Заразените с COVID-19 в Монтанско се усилват, само че настанените в болница не Заразените с COVID-19 в Монтанско се усилват, само че настанените в болница не  Германски вирусолози: Предстои всеобщо заразяване с Омикрон и неотдавнашен завършек на пандемията Германски вирусолози: Предстои всеобщо заразяване с Омикрон и неотдавнашен завършек на пандемията  Свършиха свободните кревати за Коронавирус пациенти в болничното заведение в Айтос Свършиха свободните кревати за Коронавирус пациенти в болничното заведение в Айтос
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР