Силно заразният британски вариант на коронавируса не причинява по-тежко заболяване

...
Силно заразният британски вариант на коронавируса не причинява по-тежко заболяване
Коментари Харесай

Проучване в „Лансет“: Британският вариант не причинява по-тежък COVID-19

Силно заразният английски вид на ковид не предизвиква по-тежко заболяване от COVID-19,, оповестено в влиятелния медицински вестник „ Лансет “.

Мутацията с име В.1.1.7, която беше разпозната за първи път във Англия и бързо се популяризира по света, сега е и преобладаваща на територията на Съединените щати. Британският вид е доста по-заразен от истинския ковид и е причина за третата вълна на заболяването както в Европа, по този начин и у нас.

Проучването е анализирало положението на 496 пациента с COVID-19, които са били признати в английските лечебни заведения през ноември и декември предходната година, сравнявайки ги с пациенти, носители на английския вид и други.

Учените не разкрили никакви разлики в рисковете за тежко заболяване, гибел или други клинични прояви на заболяването при пациентите с В.1.1.7.

„ Нашите данни, въпреки да са лимитирани като обсег, дават в началото утешение, че английският вид не предизвиква по-тежко заболяване “, споделят в заключението си учените в „ Лансет “.

В друго изследване, още веднъж оповестено в изданието, написа, че позволените сега ваксини евентуално ще бъдат ефикасни против английския вид, защото не се следи повишение на случаите във Англия, където той господства.

Според английските учени В.1.1.7 е сред 40 и 70% по-заразен от предходните преобладаващи разновидности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР