Силно задлъжненият строителен предприемач China Evergrande вероятно ще фалира, тъй

...
Силно задлъжненият строителен предприемач China Evergrande вероятно ще фалира, тъй
Коментари Харесай

S&P Global Ratings са почти сигурни във фалита на Evergrande

Силно задлъжненият строителен бизнесмен China Evergrande евентуално ще банкрутира, защото компанията всъщност е загубила главния си бизнес. Това гласи отчет на S&P Global Ratings представен от Си Ен Би Си.

Миналата година Evergrande беше вторият по продажби строителен бизнесмен в Китай, като сходно на другите компании от бранша в азиатската страна, Evergrande продава жилища на клиенти преди довеждане докрай, като оказва помощ за генериране на капитал за бъдещи планове.

Този цикъл на генериране на паричен поток обаче се сблъсква с проблеми. Въпреки способността на компанията да продава активи и да намира способи за осъществяване на лихвени заплащания в точния момент, „ големият дълг на Evergrande рано или късно ще го застигне “, показват от S&P Global Ratings.

„ Все още имаме вяра, че банкрутът на Evergrande е доста евентуален “, написа в отчета.

Макар че компанията съумя да избегне дефолт  с няколко заплащания в последния миг, анализаторите считат, че огромният тест за Evergrande ще пристигна през март и април идната година, когато компанията ще би трябвало да направи лихвени заплащания на обща стойност 3,5 милиарда $ по деноминирани в долари облигации.

През последното десетилетие цената на строящите се парцели на Evergrande набъбна толкоз бързо, че надалеч надвиши цената на приключените планове на компанията. Народната банка на Китай дефинира Evergrande като „ неповторим случай “ и през октомври съобщи, че множеството строителни бизнесмени в страната са постоянни.

„ Вярваме, че държавното управление желае да насочи Evergrande към следен банкрут или да разреши да се извърши преструктуриране на дълга “, показват анализаторите на S&P.

„ Властите желаят да усилят оптимално броя на приключените жилища, продадени авансово от Evergrande, с цел да защитят ползите на купувачите и да бъдат изплатени сумите към по-малките предприятия, които поддържат компанията “, прибавят те.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР