Силно с магнитуд 6,5 удари днес Тайван. Засега няма данни

...
Силно с магнитуд 6,5 удари днес Тайван. Засега няма данни
Коментари Харесай

Силно земетресение удари Тайван

Силно с магнитуд 6,5 удари през днешния ден Тайван. Засега няма данни за съществено потърпевши хора и обилни вреди. Трусът спря за малко и част от публичния превоз, съобщи ДПА.

Земетресението бе записано в 1.11 ч. локално време на дълбочина 66,8 км и бе последвано от второстепенен трус с магнитуд 5,4, заяви метеорологичната организация на Тайван. Епицентърът на труса е бил в Североизточен Тайван, само че земетресението е усетено на целия остров.
 Отново земетресение в Тайван, трусът е 5,2 по Рихтер Отново земетресение в Тайван, трусът е 5,2 по Рихтер
Земетресение разклати здания в тайванската столица Тайпе, съобщи Ройтерс, представена от БНР. Не се оповестява за нанесени вреди или пострада...

В столицата Тайпе за към 40 минути е било спряно метрото, а в страната са спрели някои от високоскоростните влакове. В селски региони в източната част на страната има пропаднали планински пътища и пътища, затрупани с тиня с парчета. Държавната Централна осведомителна организация заяви, че нуклеарните централи и софтуерните паркове, в които са ситуирани значими високотехнологични компании за произвеждане на полупроводници, не са наранени. Властите не изключват опцията в околните дни да има още мощни вторични земетресения.

Земетресението е траяло няколко минути и е било едно от най-силните от 1973 година През септември 1999 година намиращият се в земетръсна зона остров бе разлюлян от земетресение с магнитуд 7,3, което лиши живота на над 2400 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР