Силно раздвижване на имотния пазар в Гърция. Цените се покачват,

...
Силно раздвижване на имотния пазар в Гърция. Цените се покачват,
Коментари Харесай

Силно раздвижване в пазара на имоти в Гърция, цените растат

Силно оживление на имотния пазар в Гърция. Цените се повишават, в това число поради чужденци, които търсят парцели по островите.

Пандемията усили търсенето на недвижими парцели в Гърция. Появи  се нов фактор измежду вложителите - чужденци търсят за целогодишен наем или да закупят парцели по островите. Повечето от тях са прекарали пандемията на гръцки остров, като са работили онлайн. Това оповестяват притежатели на организации за недвижими парцели. Цените внезапно се повишават в този бранш.

Друга група са чужденци, които купуват са от трети страни и влагат средства в индустриални здания, вили и хранилища, с цел да получат виза за непрекъснато престояване в страната. Търсят се парцели на стойност над 200 хиляди евро.

Гърците, които работят в чужбина също купуват жилища с концепция да живеят по-късно в тях.

В огромните градове се повишиха и наемите, което докара до засилено търсене на жилища, които могат да се отдават целогодишно, разясняват експерти в сектора.

В центъра на Атина наемите не престават да са относително ниски, до момента в който в крайните квартали цената скочи над 10%.

В Солун най-търсени за закупуване са гарсониери наоколо до центъра. Цената на този вид жилища за година се е покачила  с 50%.

Очаква се, съгласно заричане на държавното управление, да отпадне спомагателния данък  върху парцелите ЕНФИЯ, въведен от началото на икономическата рецесия, което ще докара до внезапно повишаване на цените, сочат прогнозите на организациите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР