Силно представяне записаха младите български катерачи на Световната купа по

...
Силно представяне записаха младите български катерачи на Световната купа по
Коментари Харесай

Екстремните спортове 20-27 юни 2022

Силно показване записаха младите български катерачи на Световната купа по спортно катерене за мъже и дами в дисциплините " боулдър " и " компликация ". Състезанието се организира в Инсбрук, Австрия.  17-годишната Александра Тоткова съумя да се пребори за присъединяване на полуфиналите в компликацията и зае 13 място в крайното класиране . Челните места бяха заети от непобедимата словенка Яня Гарнбрет, наричана от някои медии " кралицата на катеренето ", и американеца Колин Дъфи. От българските катерачи при мъжете най-добре се показа 16-годишният Слав Киров, който зае 57-ото място. 
 Алекс Тоткова

В дисциплината " боулдър " неговият връстник - Николай Русев, съумя да доближи полуфиналите и се класира на 20 място . Победи американецът Колин Дъфи, а при дамите - Наталия Гросман, също от Съединени американски щати.
 Николай Русев

България ще бъде показана от четирима младежи и две девойки на идното Световно състезание по скайрънинг . То ще се организира от 22 до 24 юли в Андора и ще включва две дисциплини - отвесен километър и класическо " скай " трасе. След миналото контролно състезание на Parangalitsa Run, Мария Николова, Георги Стефанов и Ивайло Пейнов добиха правото да показват България на най-големия конгрес по скайрънинг за младежи и девойки, а Българската федерация по отвесно тичане даде опция на останалите трима състезатели - Преслав Пейнов, Огнян Димитров и Ренета Ненкова, също да вземат участие. 
 Скайрънинг

В Пакистан регистрират рекорден брой искащи да изкачват намиращите се там осемхилядници. По информация на БНР единствено на К2 този сезон опит ще създадат над 380 души . Членовете на някои от експедициите към този момент са в базовите лагери, а други още се придвижват натам. Съобщава се за значителни превалявания от дъжд, които в региона на базовите лагери минават в сняг. На Нанга Парбат някои от алпинистите започнаха ротации за адаптация. Наред с комерсиалните експедиции, има и няколко, които са ориентирани към нанагорнище на по-ниски върхове, само че в алпийски жанр.
 Връх K7
Например, Джеф и Прити Райт, които към този момент са в Базовия лагер на К7 и оповестяват, че след дни наред превалявания, времето е почнало да се усъвършенства. Двойката ще се опита да изкачи по нов маршрут връх К7-Централен (6858 м), който се намира в долината Чаракуза. ---Новините следете в рубриката .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР