Силно негативно за последните развития около собствеността на „ЧЕЗ-България” се

...
Силно негативно за последните развития около собствеността на „ЧЕЗ-България” се
Коментари Харесай

ДПС заговориха за „тежка корупционна тишина” около сделката за ЧЕЗ-България

Силно отрицателно за последните развития към собствеността на „ ЧЕЗ-България” се изрече зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев, оповестяват от пресцентъра на партията. Българският холдинг „ Еврохолд” купи енергото в Западна България, откакто първичната договорка с „ Инерком” на едва известната на енергийния пазар Гинка Върбакова пропадна.

„ Ние считаме, че тази договорка се реализира в тежка корупционна тишина. Продажбата на най-големия електроенергиен разпределител, от което зависи цената на тока за българските жители и бизнеса, а също по този начин и националната сигурност, не може да се реализира по подобен начин”, съобщи Цонев пред публицисти.
" Еврохолд " придобива бизнеса на ЧЕЗ в България "Еврохолд " ще заплати 335 млн. евро за активите на ЧЕЗ Груп в България
Той прикани ДАНС, КЕВР, КФН и Комисия за защита на конкуренцията да ревизират договорката, тъй като тя би трябвало „ да се реализира в полза на българските жители и националната ни сигурност”.

От Движение за права и свободи ще желаят през идната седмица държавното управление да запознае народните представители с детайлностите и мнението на органите. Цонев не пропусна и да упрекна „ медиите от кръга „ Капитал”, че „ доста съмнително” стартират договорката и я показват като приключен факт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР