Силният снеговалеж и рязкото падане на температурите доведоха до затваряне

...
Силният снеговалеж и рязкото падане на температурите доведоха до затваряне
Коментари Харесай

Снежна буря затвори магазини и училища в Атина

Силният снеговалеж и внезапното рухване на температурите доведоха до затваряне на учебни заведения и магазини в гръцката столица в понеделник, като доста публични услуги и компании минаха към отдалечена работа, предава Ройтерс.

Движението беше спряно по някои централни булеварди и по народен път, свързващ Атина с централна Гърция, откакто бурята " Барбара " връхлетя цялата страна, покривайки столицата със сняг

Някои метростанции наоколо до интернационалното летище на града също бяха затворени, а влаковете до северния град Солун бяха спрени. Властите приканиха обществеността да заобикаля несъществени пътувания.
 Сняг покри Северна Гърция, дъждове и градушки на юг
Сняг покри Северна Гърция, дъждове и градушки на юг

Шофьорите да се движат с вериги

Спасителни екипи на пожарната са евакуирали четирима души, чиято кола е била заседнала в снега в предградието на Атина Аспропиргос, съгласно държавната телевизия ERT.

Очаква се захлаждането да продължи до вторник, като последователно ще засегне източните и южните региони, в това число остров Крит.

Обилният снеговалеж е необичайност в гръцката столица, само че в този момент страната е наранена от рисково време за трета поредна зима. До понеделник зимата в Гърция беше извънредно мека до момента тази година.

Преди година, като някои изоставиха колите си пешком или откриха заслон на летището в града, а други останаха в капан на минусови температури с часове.
 Плащат обезщетения на 3500 водачи в Атина
Плащат обезщетения на 3500 водачи в Атина

Причината е неприятното време
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР