Силният скок на цените на петрола губи инерция, въпреки че

...
Силният скок на цените на петрола губи инерция, въпреки че
Коментари Харесай

Поскъпването на петрола губи инерция

Силният скок на цените на петрола губи инерция, макар че те са напът да отбележат втора поредна седмица на нараствания, оповестява Блумбърг, съобщи Инвестор.

Фючърсите върху интернационалния бенчмарк Брент нарастват с близо 0,1% до 71,35 $ за барел. От своя страна тези върху американския вид WTI прибавят също 0,1% до 68,89 $ за барел на фона на нарастване в цената на $, което направи по-скъпа покупката на първични материали, търгувани в щатската валута.

Значителното понижаване на американските ресурси бе един от позитивните сигнали за пазара, само че това не бе задоволително за ново зареждане на ралито.

На този декор някои производители се готвят за възстановяване на прогнозите. Саудитска Арабия усили цените за консуматори в Азия с повече от предстоящото за юли, откакто от ОПЕК+ направиха в понеделник прогноза, че пазарът се стяга.

ОПЕК+ може да се наложи да продължи да прибавя барели на пазара и през август и септември, с цел да може да отговори на темпа на възобновяване, счита основният изпълнителен шеф на „ Газпром Нефт “ Александър Дюков. Картелът ратифицира по-рано през седмицата ново нарастване на производството за юли, само че не даде знак за бъдещите си планове по-късно.

Шансовете за бързо завръщане на Иран на петролните пазари също отслабват, откакто договарянията за нуклеарната стратегия на страната не престават да се бавят и упованията са те да не реализиран прогрес преди август.

Американските запаси недопечен нефт са намалели с 5,08 млн. барела предходната седмица – двойно на планувания спад, макар че запасите от гориво порастват.

„ Пазарът елементарно може да всмуква последователното доставяне от страна на ОПЕК+ “, показва Доминик Шнидер от UBS Global Wealth Management. По думите му към момента налице е прочут риск поради новия пик на ковид в Азия, само че той надали ще попречи доста на международното възобновяване.

Запасите от бензин в Съединени американски щати са се нараснали с към 1,5 млн. барела предходната седмица, преди дългия уикенд по случай Деня в памет на починалите във войните, демонстрират данните на Администрацията за енергийна информация, като упованията са за намаляване. Дестилатите – където влиза и дизелът – също се усилват за първи път от началото на април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР