Силният германски износ за САЩ помогна на най-голямата европейска икономика

...
Силният германски износ за САЩ помогна на най-голямата европейска икономика
Коментари Харесай

Въпреки търговското напрежение: Износът на Германия за САЩ расте

Силният немски експорт за Съединени американски щати оказа помощ на най-голямата европейска стопанска система да избегне криза през третото тримесечие, откакто фирмите се възползваха от по-слабите стойности на еврото и комерсиалното " отклоняване " около разногласието сред Съединени американски щати и Китай. Това заяви Reuters, базирайки се на публични стопански данни на Федералната статистическа работа.

Подробните данни за търговията акцентират, че търсенето от Съединени американски щати на немски артикули остава мощно, без да се повлиява от заканите на президента Доналд Тръмп за увеличение на цените за импорт на европейските коли.

Германската стопанска система избегна изпадането в криза през третото тримесечие, защото потребителите, държавните разноски и строителството реализираха 0,1% тримесечно нарастване. Както към този момент стана ясно, износът също се показа по-добре, в сравнение с през предходните три месеца.

Като цяло износът на Германия за месеците юли, август и септември е повишен с 1,7% на годишна база, откакто спадна с 1,3% през второто тримесечие. Съединени американски щати и Франция остават двамата най-големи клиенти на Германия, демонстрират още данните.

За посочения интервал немският експорт за Съединени американски щати е повишен със 7,6% на годишна база, след 5,3% нарастване през предходните три месеца. Износът за Франция е повишен с 3.1% на годишна база след застоялост през второто тримесечие.

" Износът за Съединени американски щати върви безпрепятствено ", уточни пред организацията президентът на Института за международна стопанска система в Кил Габриел Фелбермайер. По думите му еврото се е обезценило с 14% по отношение на щатския $ от началото на 2018 година, а по-слабото евро прави немският експорт по-малко безценен.

" Силният $ е един от макроикономическите странични резултати на комерсиалната политика на Тръмп по отношение на Китай. Това води до отклоняване от търговията ", разяснява още Фелбермайер. Това значи, че Съединени американски щати все по-често купуват артикули от Европейския съюз и Германия, защото цените усилват конкурентния импорт от Китай. Според специалиста несигурността, основана от комерсиалната политика на Тръмп, в средносрочен проект ще докара до по-силно произвеждане на немските компании в Съединени американски щати, което ще отслаби износа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР