Силните земетресения в Гърция миналата седмица оставиха необитаеми около 900

...
Силните земетресения в Гърция миналата седмица оставиха необитаеми около 900
Коментари Харесай

Земетресенията в Гърция разрушиха близо 900 къщи

Силните трусове в Гърция предходната седмица оставиха необитаеми към 900 къщи, оповестиха медиите. Вторичните земетресения не престават да провокират страха на останалите без дом хора.

Земетресенията в сряда и четвъртък с магнитуд 6,3 и 5,9 са развалили стотици здания в селата Лариса, Еласона, Тирнавос и Фаркадона. Ранени са 11 души.

След ревизия на към 1 800 здания беше установено, че 898 жилища ще би трябвало да бъдат разрушени, както и някои лечебни заведения, учебни заведения и църкви, заяви организация АНА.

В най-силно засегнатия, най-вече аграрни регион, има доста каменни здания на възраст над 70 години. Властите предоставиха каравани и палатки, в които да се подслонят останалите без дом.

Заместник-министърът на вътрешните работи Стелиос Пецас съобщи, че всяка наранена от земетресението община ще получи в понеделник 300 000 евро за финансиране на незабавни разноски.

Междувременно сеизмолозите предизвестиха хората да не се връщат в развалените домове, защото през идващите месеци се чакат вторични земетресения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР