Силните продажби на ваксината срещу COVID-19 и на други лекарства

...
Силните продажби на ваксината срещу COVID-19 и на други лекарства
Коментари Харесай

Пфайзер отчете космически печалби

Силните продажби на имунизацията против COVID-19 и на други медикаменти помогнаха на " Пфайзер " съвсем да удвои приходите си през второто тримесечие на годината и да усили облагата си с впечатляващите 59 %, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Асошиейтед прес.

На фона на пандемията от ковид имунизацията на " Пфайзер " се трансформира в бестселър и донесе на американската фармацевтична компания и нейния немски сътрудник " Бионтех " доходи от директни продажби в размер на 7,84 милиарда $.

Нюйоркската компания чака приходите от имунизацията тази година да доближат 33,5 милиарда $ за 2,1 милиарда дози, които е сключила контракти да достави до края на годината. Печалбата ѝ за второто тримесечие е 5,56 милиарда $, растеж с 59 % по отношение на 3,49-те милиарда, извоювани през същия интервал на предходната година. Тя бие упованията на пазарите и във връзка с приходите, които са в размер на 18,98 милиарда, съвсем двойно повече от осъществените 9,86 милиарда през второто тримесечие на 2020 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР