Силни геомагнитни бури ни очакват през май, като на 12-и,

...
Силни геомагнитни бури ни очакват през май, като на 12-и,
Коментари Харесай

Пригответе се! Мощни магнитни бури ще ни тормозят през целия месец

 Силни геомагнитни стихии ни чакат през май, като на 12-и, 13-и и 14-и ще бъдат най-мощни. Природните разстройства ще поотслабват до 17 май, след това още веднъж ще се засилят на 20-21 май и отново на 28-и, оповестяват от Националния институт по геофизика, геодезия и география при Българска академия на науките.

Явлението идва в следствие от мощно изригване на плазма от Слънцето, последвано от обособяване на голямо количество сила под формата на светлина, топлота и електромагнитни талази. Влиянието им върху организма е сравнимо с резултата от мощно физическо натоварване.

Чувствителните към изригванията би трябвало да внимават в тези интервали. Такива са децата, хората на възраст или тези  с хронични болести.

Не е изключено да получат прояви като сърцетуптене, промени в кръвното налягане, аритмия. Нарушава се кръвообращението и оросяването на мозъка, защото спада концентрацията на О2 във въздуха. Често срещани са отмалялост, главоболие, световъртеж, замаяност, загуба на равновесие, болки в мускулите и ставите, тревога, раздразнителност и нервност, разстройство на съня, апетита и концентрацията.

В тези дни хората с хронични болести е наложително да одобряват постоянно медикаментите, които са им предписани. Освен това да държат на разположение медикаменти за незабавен случай, предлагат докторите.

Добре е да се заобикалят прекомерната физическа, умствена и психическа интензивност. Полезни са разходките и спортовете с умерено натоварване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР