Силна снежна буря обърка автомобилния и въздушния транспорт в гръцката

...
Силна снежна буря обърка автомобилния и въздушния транспорт в гръцката
Коментари Харесай

Сняг покри Атина, гръцките острови и Истанбул; нарушен е въздушният транспорт

Силна снежна стихия обърка автомобилния и въздушния превоз в гръцката столица и в най-големия турски град Истанбул, съобщи Асошиейтед прес. Лошото време засегна и няколко острова в Егейско море. Гръцкото държавно управление разгласи днешния ден за неработен за региона на огромна Атина, част от Централна Гърция и някои острови, с цел да може хората да си останат по домовете.

" Молим жителите да не излизат. Това ще е сложна нощ ", сподели нощес министърът за климатичните промени и гражданската отбрана Христос Стилианидес и добави, че някои региони снежната завивка е " невиждано " огромна. Сняг покри през вчерашния ден Атина и предградията й, обърка превоза, спря работата на имунизационните центрове и затвори учебните заведения, съобщи Ройтерс.

Заради бурята " Елпида " водачи се оказаха блокиране с часове на околовръстния път на Атина и се наложи да чакат помощ от избавителни екипи. Силните снеговалежи по принцип са необичайност за Атина, само че за втора поредна година градът е обиден от снежни стихии, отбелязва Ройтерс. В гръцката столица през вчерашния ден стопираха влаковете и рейсовете, националният транспортьор " Ейджиън еърлайнс " анулира съвсем всичките си полети и сподели, че чака да има проблеми и през днешния ден, а може би и в сряда.

На доста гръцки острови, в това число Крит, през днешния ден няма да работят държавните служби, учебните заведения, магазините, които продават артикули не от първа нужда и банките. Студената вълна се чака да се задържи до сряда, оповестява Българска телеграфна агенция.

В Истанбул, чието население е 16 милиона, управляващите анулираха междуградски рейсове и краткотрайно стопираха трафика в града, приближаващ от тракийската област. Хора, закъсали по пътищата, изоставиха колите си и се прибираха пешком или с метрото и различен публичен превоз, съобщи Асошиейтед прес. Училищата в Турция са в зимна почивка, само че университетите прекратиха за два дни занятия.

Молове и ведомства затвориха по-рано. Канцеларията на валията на Истанбул разгласи, че държавните чиновници през днешния ден ще могат да не вървят на работа. Това не важи за работещите в сигурността, опазването на здравето и превоза. " Тежка нощ ", сподели през вчерашния ден кметът на Истанбул Екрем Имамоглу, прикани хората да не излизат на открито и сподели, че в някои елементи на Истанбул дебелината на снежната завивка е 80-85 сантиметра. Полетите до и от Истанбул са спрени до 16 ч. през днешния ден.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР