Силна миризма на нефтопродукти около заседналия кораб Вера Су. Подаден

...
Силна миризма на нефтопродукти около заседналия кораб Вера Су. Подаден
Коментари Харесай

Има две версии за изтичането на гориво около Вера Су, корабът е потънал още

Силна миризма на нефтопродукти към заседналия транспортен съд " Вера Су ". Подаден е сигнал и за леке в акваторията.

Сигналът за съществуването на леке наоколо до кораба " Вера Су " е подаден от " Гранична полиция ". На място екип на екоминистерството е направил оглед. Установено е, че има мазно леке с диаметър 50 см и има съществуване на мощна миризма на петролни артикули.

От транспортното министерство обявиха, че има две версии за приключването на гориво. Едната версия е, че то идва от отдушниците на машинното поделение, което от няколко дни е под вода. Втората версия, по която се работи, е че горивото в действителност е на избавителната лодка на " Вера Су ". Тя е била привързана към кораба, само че тъй като през днешния ден вълнението там е извънредно мощно, най-високото от началото на рецесията с кораба, лодката се е откъснала и се е разрушила в скалите.

Заради неприятното време там корабът се е наклонил и е потопен с още 50-60 см. На място при огледа на екипи на Басейнова дирекция са взети проби от водата в региона на кораба. Установено е, че азотният тор три пъти надвишава измерваните до момента стойности, което също е извънредно обезпокоително и значи, че продължава да изтича товарът на кораба.

Репортер: Нивелина Няголова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР