Силна конкуренция беляза четвъртото издание на престижния турнир President`s Cup

...
Силна конкуренция беляза четвъртото издание на престижния турнир President`s Cup
Коментари Харесай

Медал за България от престижния таекуондо турнир President’s Cup в Анталия

Силна конкуренция беляза четвъртото издание на влиятелния шампионат President`s Cup - G2 в Анталия, Турция. Рекордно високата численост на таекуондисти, с по над 90 състезателя в категория, направиха броя на мачовете за орден над пет, а за злато над седем.

Владимир Далаклиев съумя да преодолее съперниците си в 5 следващи мача и завоюва бронзовото отличие. Влади взе четири дуела, против представители на Русия, Съединени американски щати, Казахстан и Хърватска. На полуфиналите той се изправи против испанската мощ в кат. до 68 кг. Хавиер Поло. Българинът не отстъпваше на испанеца, който е в челните места на олимпийската класация, само че 4 точки лишиха Влади от по огромен орден.

Митко Джорджев също в кат -68кг. започва чудесно, само че травма в крайници го лиши от шанса да продължи в третия си мач. В първите две срещи Джорджев беляза победи, само че травмата, която противникът му нанесе му попречи да продължи.

В категория до 63кг. Калоян Бинев изигра доста добър първи мач, само че 2 точки разлика с съперника му от Азербайджан го стопираха по пътя за орден.

Председателят на БФТ и президент на World Taekwondo European Union, Слави Бинев също беше в Анталия с цел да поддържа националите ни. Те не престават борбите си още идната седмица на, мощният шампионат с сан G2- Egypt Open.
 Олимпийското ни таекуондо разгласи най-хубавите за 2018 на специфична галавечер
Олимпийското ни таекуондо разгласи най-хубавите за 2018 на специфична галавечер

Общо 1115 са извоюваните медали за 2018г., от всички шампионати по целия свят, от българските таекуондисти

Припомняме, че остава единствено месец и до Европейското състезание Multi European Championships, което ще се организира в София през март. За първи път, с изключение на всички дисциплини, ще бъдат включени и присъщите до в този момент за ITF " breaking test " и демонстрации за всички участници от бойните изкуства, които имат Гал документ.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР