Силна буря връхлетя днес южната част на Скандинавия, а метеорологичните

...
Силна буря връхлетя днес южната част на Скандинавия, а метеорологичните
Коментари Харесай

Силна буря връхлетя Скандинавия

Силна стихия връхлетя през днешния ден южната част на Скандинавия, а метеорологичните служби посъветваха хората по опция да не излизат на открито, с цел да не бъдат ударени от падащи предмети, съобщи ДПА.

При прекосяването на бурята Кнуд бяха повалени дървета в Дания, съобщи полицията.

В Норвегия стихията отнесе покриви и повали дървета. Полицията сподели, че човек е бил ударен по главата от част от покрив в град Кристянсан.

В норвежката столица Осло бяха анулирани 33 футболни мача. Полицията и службите за незабавна помощ в югоизточната част на страната приканиха жителите да не се обаждат на постоянния незабавен телефон, с изключение на при положение на животозастрашаваща обстановка, и оповестиха различен телефон.

Норвежката метеорологична работа разгласи най-високо равнище на паника в южните региони поради мощни ветрове.

Норвежката радиотелевизионна компания заяви, че по оценка на електрическите компании към 50 000 семейства са наранени от спирания на електричеството в региона Агдър.

Очаква се полетите на летището в Осло да не бъдат наранени, само че може да има закъснение и анулация на полети на няколко летища в южната част на Норвегия.

Спрени бяха някои фериботи, пътуващи сред Норвегия и Дания и сред Швеция и Дания.

В Швеция също беше обявено за спирания на електричеството.

Метеоролозите обявиха, че е допустимо мощните ветрове, чиято скорост може да доближи 160 километра в час, да провокират огромни талази в протока Скагерак сред Норвегия, Швеция и Дания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР