Силите за сигурност в събота стреляха със сълзотворен газ и

...
Силите за сигурност в събота стреляха със сълзотворен газ и
Коментари Харесай

Сълзотворен газ и гумени куршуми в Бейрут

Силите за сигурност в събота стреляха със сълзотворен газ и гумени патрони по протестиращите в Бейрут, някои от които се пробваха да обхванат в барикадиран централен квартал на столицата на Ливан, заяви " Ройтерс ".

Стотици хора бяха събрани като част от вълна от митинги, които обгърнаха Ливан от 17 октомври. Ливанците са гневни на ръководещия хайлайф, който насочи страната към най-тежката икономическа рецесия от десетилетия.

Протестите тласнаха Саад ал Харири да подаде оставка като министър-председател в края на октомври. Преговорите сред главните партии изпаднаха в невъзможност поради образуването на нов кабинет.

Ливан незабавно се нуждае от ново държавно управление, с цел да го извади от рецесията, което също разклати доверието в банковата му система. Чуждестранните донори споделят, че ще оказват помощ единствено откакто страната получи кабинет, който може да вкара промени.

Полицията и силите за сигурност всеобщо се разположиха в Бейрут в събота вечер, преследвайки стачкуващи на улицата, биейки и задържайки някои от тях, споделиха очевидци пред " Ройтерс " протестиращи.

Силите стреляха със сълзотворен газ и каучукови патрони, до момента в който някои протестиращи се пробваха да прокарат стоманени загради, преграждащи пътеки до Народното събрание и държавната централа.

Държавната осведомителна организация съобщи, че сълзотворен газ е принудил няколко души да припаднат, до момента в който Ливанският червен кръст съобщи, че 14 души са ранени, като шестима от тях са задоволително зле, с цел да се нуждаят от настаняване в болница.

Безредиците избухнаха от струпване на яд поради възходящата цена на живота, нови данъчни проекти и водачите, преобладаващи страната след гражданската война 1975 - 1990 година Протестиращите упрекват политическата класа, че доели страната в своя изгода посредством мрежи на корупция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР