Силите за отбрана на Украйна през изминалата седмица освободиха 179

...
Силите за отбрана на Украйна през изминалата седмица освободиха 179
Коментари Харесай

Украинските войски освободили 179 населени места на юг

Силите за защита на Украйна през миналата седмица освободиха 179 обитаеми места на десния бряг на Днепър с обща повърхност над 4,5 хиляди квадратни километра. Това заяви Южното оперативно командване във Фейсбук, представено от " Укринформ ".

" На десния бряг на Днепър през миналата седмица нашите сили са деокупирали 179 обитаеми места с обща повърхност над 4,5 хиляди квадратни километра. В освободените обитаеми места и региони на Николаевска област и Херсонска област се подхващат ограничения, измежду които разминиране ", се споделя в отчета.

Руските войски не престават да обстрелват позициите на украинските сили и териториалните обитаеми места, ситуирани наоколо до линията на прикосновение и организират въздушно разузнаване.

Освен това, те нанасят удари по сериозна инфраструктура и цивилен обекти в тила.
 Зеленски: След Херсон идва ред на Мелитопол, Крим и Донбас
Зеленски: След Херсон идва ред на Мелитопол, Крим и Донбас

Никой от окупираните територии няма да бъде зарязан на произвола на ориста, даде обещание украинският президент

Снощи съперникът откри огън от левия бряг на Днепър със зенитно-ракетни системи С-300 . До момента няма известия за жертви.

Под противников обстрел през вчерашния ден вечерта е попаднал и в региона на Никопол. Руснаците са изстреляли над 80 ракетни и артилерийски снаряда по Никопол и Марханец.

Около половината от вражеските снаряди са поразили град Никопол. Съобщава се за двама ранени цивилни. Пострадали са над 40 жилищни блока и независими къщи, към 20 битови постройки, няколко газопровода и електропровода.

Освен това съперникът е изстрелял две крилати ракети , съгласно известията Х-22, от Орловска област на Русия по Черкаска област. Няма данни за жертви и опустошения.

Припомняме, че на 11 ноември украинските военни влязоха в Херсон, който беше окупиран от началото на войната. Изтеглянето на съветските окупатори в Херсонска област става под напора на украинските въоръжени сили.

Украинският президент Володимир Зеленски през вчерашния ден вечерта разгласи, че е уверен, че с помощта на отбранителните интервенции на украинските въоръжени сили и работата на дипломатите сигурно ще бъде допустимо да се освободят всички окупирани от Русия земи и да се доближи до всички сектори на интернационално приетата държавна граница на Украйна.
 Украинската войска влезе в Херсон
Украинската войска влезе в Херсон

Отправен е апел към останалите съветски военни да се предадат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР