Силистра. Територията на поддържан резерват Сребърна“ отново стана обект на

...
Силистра. Територията на поддържан резерват Сребърна“ отново стана обект на
Коментари Харесай

Силистра: Извършено е посегателство върху системата за видеонаблюдение в резервата „Сребърна“, откраднати са камери и техническо оборудване

Силистра. Територията на поддържан резерват „ Сребърна “ още веднъж стана обект на посягане върху построената система за видеонаблюдение. Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе . От региона на южния шлюз и местността Фазанарията са откраднати 6 бр. камери и техническо съоръжение. Нарушена е и целостта на защитните ограждения и са взломени заключващите механизми.
Посегателството е открито в ранните часове на 8 февруари, когато защитата е правила ежедневните обходи. Веднага е подаден сигнал до ОДМВР - Силистра. Извършен е оглед от дежурната оперативна група и са подхванати нужните процесуални дейности.
Кражбата на детайли от системата за видеонаблюдение не е казус в резервата. Подобно действие беше записано през 2017 година Практиката демонстрира, че до груби похищения върху държавно имущество нормално се стига след предприемане на ограничения по попречване и наказване на нарушавания на режимите в резервата. Така да вземем за пример, през месец октомври 2017 година, след конфискуване на два бракониерски плавателни съда беше изгорена новозакупената лодка. Настоящият случай не прави изключение, защото дни преди похищението са постановени правосъдни решения за потвърждаване на наложени санкции на двама ловци, членуващи в Ловна тайфа – с. Айдемир за нарушавания, осъществени в границата на резервата.
Поддържан резерват „ Сребърна “, дружно с Национален парк „ Пирин “ е в листата на обектите на международното естествено завещание на UNESCO, с които България взе участие в Конвенцията. Не инцидентно за опазването и популяризирането на предпазената територия се поставят доста старания от страна на страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР