Силен вятър, предупредителни кодове и рязко променящи се температури. Сякаш

...
Силен вятър, предупредителни кодове и рязко променящи се температури. Сякаш
Коментари Харесай

Синоптик: При топла зима не може и пролетта да е топла

Силен вятър, предупредителни кодове и внезапно изменящи се температури. Сякаш със промяната от зимно на лятно часове време всичко се обърка.

„ Въпреки че през зимния сезон няколко пъти преживяхме идването на пролетта, сега хладното време е особено за края на зимата. Бързо ще се затопля. От през днешния ден, в това число в петък и събота, температурите ще са сред 15-20 градуса “, сподели синоптикът Петър Янков.

По негови думи вятърът ще отслабва последователно. „ През идващите дни ветровете ще бъдат слаби, в планините – умерени до свежи. В Източна България температурите са в порядъка от -7 до -2 градуса, а в Западна България, където имаше мъгли, някъде към 1 до 2 градуса. Бързо ще се покачват температурите. Днес ще превали едва в планините “, изясни Янков.

В събота ще стартира по-дълъг интервал на чести превалявания. „ Заедно с високи температури в южните елементи от страната, ще превалява и прегърмява с по-интензивни превалявания в Добруджа. В неделя преваляванията ще не престават, следобяд ще обгръщат Южна България, а в понеделник и северните елементи от страната, двата дни ще бъдат съпроводени от гръмотевични стихии “, сподели синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

„ Във вторник сензитивно ще се намалят температурите, по високите елементи и полета ще вали сняг, новата снежната завивка ще е сред 3 и 5 см. Този сняг няма да се задържи в популацията места, той е пролетен, тъй че зимата трудно си отива “, показа Янков.

По негови думи този сняг може да изиграе „ неприятна смешка “ за разцъфналите плодни дръвчета..

„ Чувствително стопляне се чака след 11 април – към Великден. Прогнозите до 3-5 дни са по-осъществими и естествени, с които могат да се преценяват пътуващите. Дългосрочните претърпяват провал. При топла зима не може пролетта да е топла. Глобалното стопляне не е отговорно за тези процеси. Очаква ни прелестно и топло лято “, увери Янков.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР