Силен снеговалеж имаше на прохода Шипка тази нощ, съобщи за

...
Силен снеговалеж имаше на прохода Шипка тази нощ, съобщи за
Коментари Харесай

Шофирайте внимателно! Сняг и заледени пътни участъци в страната

Силен снеговалеж имаше на прохода Шипка тази нощ, заяви за Българска телеграфна агенция Пеньо Пенев, дежурен оператор в Областно пътно ръководство - Стара Загора (ОПУ- Стара Загора). 

Той добави, че все още времето там е облачно и още вали сняг , температурата е -10 градуса, а видимостта е до 20 метра, заради мъгла. Пътната настилка е заснежена и обработена. 

На проход Република също вали сняг . Има тук-там заледени пътни сектори, само че теренът е обработен. Температурата е осем градуса под нулата.

Има пътни сектори в общините Шипка, Павел баня, Мъглиж, Гурково и местността Голеш, които са заледени и обработени. Общо 13 машини са на терен, изясни Пенев.

На автомагистралите " Тракия " и " Марица " в  област Стара Загора температурите са сред -4 и -3 градуса, пътните настилки са сухи. Видимостта е добра.

Няма въведени спомагателни ограничавания за товарни коли. Пътната конюнктура е под надзор и обстановката се следи от екипи на " Пътна полиция " и Областното пътно ръководство.

Няма данни за закъсали коли или усложнения в напредването. От ОПУ - Стара Загора призоват водачите да бъдат готови за зимни условия и да карат с подобаващи гуми.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР