Сигурността на информацията става все по-голям приоритет за компаниите в

...
Сигурността на информацията става все по-голям приоритет за компаниите в
Коментари Харесай

A1 Security Cloud помага на бизнеса да защитава своята IT и мрежова инфраструктура

Сигурността на информацията става все по-голям приоритет за фирмите в света и в България. Периодът на изключителното състояние и нуждата от образуване на отдалечена работа в къси периоди доведоха до сериозен растеж на търсенето на профилирани услуги за киберсигурност.
За да оказва помощ на бизнес клиентите да се оправят с потребностите си от такива решения бързо и комфортно, предлага голям брой услуги в областта на сигурността на IT и мрежова инфраструктура, обединени в платформата А1 Security Cloud. Те се оферират с месечен абонамент и икономисват на бизнес клиентите разноски за закупуване на хардуер и лицензи, както и нуждата от профилиран личен състав. Конфигурацията, внедряването, ръководството и поддръжката на услугите се прави от висококвалифицирани експерти на А1.
 А1 поддържа Националната стажантска самодейност 2020 на Съвета на дамите в бизнеса в България А1 поддържа Националната стажантска самодейност 2020 на Съвета на дамите в бизнеса в България
Водещи експерти от А1 ще дават професионални образования като част от поддръжката на компанията за програмата „ Оставаме в Бъ...
За сигурността на корпоративната информация и данните на чиновници, клиенти и сътрудници, услугите на А1 са желан избор за редица компании. Решението, което А1 предлага в тази тенденция, е услугата Защитна стена от ново потомство като услуга или така наречен Next Generation Firewall as a Service. С нея бизнес организациите освен реализират сходство с GDPR регулацията, само че и обезпечават на чиновниците си елементарен и сигурен метод за свързване с корпоративната мрежа.
С тази услуга А1 оказва помощ на фирмите да защищават както информацията във вътрешната мрежа в офисите, по този начин и да постановат правила за достъп на чиновниците до разнообразни типове уеб сайтове в интернет. Способността на Next Generation Firewall да разпознава типа на приложенията и да основава политики за достъп на равнище консуматор от вътрешната мрежа на клиента я прави доста по-ефективна от обичайна защитна стена. Услугата се предлага с апаратура на хардуер в офис на клиента, както и със софтуерни решения от облак на А1 в професионален център за данни. Така компаниите разполагат с мощен инструмент, с който да защищават чиновниците си от достъпване на зловредни уеб сайтове и да сведат до най-малко рисковете от пробив на сигурността и кражба на информация.
Пандемията повлия и на потребностите на фирмите от ограничения за отбрана на персоналните данни на чиновници, клиенти и сътрудници и корпоративната интелектуална благосъстоятелност.
Услугата SIEM от А1 Security Cloud съставлява платформа за вписване и разбор на логове от другите системи на компанията-клиент, които обменят информация. Целта е евентуалните закани да се разпознават в ранен стадий по този начин, че да бъдат отстранени в точния момент и без вреди за сигурността на данните. Предварително се дефинират събития, като огромен брой несполучливи опити за влизане в системата, да вземем за пример, при които платформата алармира и задейства поредност от ограничения за сигурност. Допълнително улеснение за бизнес клиентите е, че записите могат да се съхраняват за една година в облака на А1 за евентуални случаи на следствие на аргументите за несъмнено нарушаване.
 Летни оферти от А1 за феновете на Apple Летни оферти от А1 за феновете на Apple
Американският колос Apple постоянно е бил с аура на иноватор в областта на технологиите. От музикални плейъри и компютри, до слушалки и, р...
Услугата предотвратява приключване на информация от крайни устройства в компанията-клиент. Тя наблюдава загуба на данни в резултат на корист или нарушаване на корпоративни политики от вътрешни лица, и понижава рисковете от неоторизиран достъп до данните от външни лица. С нея бизнес клиентите на А1 пазят интелектуалната си благосъстоятелност и други чувствителни данни, и получават регулярни доклади за следене на работата на продукта.
Платформата A1 Security Cloud включва също и услуги, като Email Security, която защищава имейл услугата на клиента; Mobile Device Management, която разрешава дистанционно управление на смарт телефони, таблети и мобилни компютри.
Цялостният метод на А1 да дава високо профилирани решения в областта на киберсигурността под формата на абонаментни услуги посредством платформата A1 Security Cloud завоюва първо място в категория „ Телекомуникационни и комунални услуги ” на влиятелните награди, проведени от ICT Media и Computerworld България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР