Сигурно сте забелязали тенденцията при слънчевите очила, които към края

...
Сигурно сте забелязали тенденцията при слънчевите очила, които към края
Коментари Харесай

Откъде се взеха миниочилата, по които всички полудяха?

Сигурно сте забелязали наклонността при слънчевите очила, които към края на 2016 година и началото на 2017 година започнаха да се смаляват и появяват в този си тип по от ден на ден известни лица.

Наскоро актрисата Минди Калинг (гледай я в новия парещ шлагер по кината „ Бандитките на Оушън “) написа в Twitter: „ Mисля, че ще съжаляваме за визията с дребните очила “. Няколко нейни колежки се съгласиха и включиха в полемиката: Рийз Уидърспуун сподели, че това е една от трендовете на 90-те, за които съжаляваме, а Бизи Филипс призна за такава покупка, която в действителност не е носила.

Сред привърженичките на дребните очила обаче са модели като Кендал Дженър, Джиджи и Бела Хадид, които бяха измежду първите видени на аления килим с сходни аксесоари, а в Кан ги видяхме и върху лицата на Риана и Кристен Стюърт.

Откъде обаче се появи тази наклонност, която като че ли ни връща в 90-те и то на снимачната площадка на „ Матрицата “?

 мода слънчеви очила миниочила

След последователното нарастване при размера на слънчевите очила кръговратът на модата още веднъж се задейства и ставаме очевидци на все по-малки стъкла.

Това удостоверява проф. Ванеса Браун от Училището по изкуство и дизайн към Университета в Нотингам:

„ Ако има нещо несъмнено в модата, то е, че когато нещата доближат една прекаленост, те се завъртат в противоположна посока “

Особено в случай че една наклонност се популяризира всеобщо, тя става непривлекателна за останалата навалица, а дизайнери и стилисти си задават въпроса „ Кое е най-смелото и необичайно нещо, което можем да създадем? “

Творческият шеф на австралийската марка слънчеви очила LeSpecs - Хамиш Тейм , счита миниочилата за свежи и вълнуващи: „ Преминахме през години на тежки овърсайз модели, че в този момент е свежо и освобождаващо да носиш чифт дребни слънчеви очила. “

Но използването им може да има и несъзнателен политически претекст – проф. Браун споделя, че модата на дребните очила датира още от 60-те, когато добиват известност поради Бийтълс.

 очила Бийтълс

Малките железни рамки, които носят четирите митове, съставляват опит да върнат семплите модели при този аксесоар. Носенето на дребни очила е било израз на песимистичност по отношение на новите материали и навлизането на технологиите. По това време публикувани са били рамките от пореста, огъваема пластмаса, придаваща им футуристичен тип.

Затова и проф. Браун счита, че носенето на миниочилата през днешния ден показва угриженост за бъдещето и напредъка на технологиите.

Дари обаче някой различен с изключение на известните персони носят тези модели очила? Говорители на разнообразни марки и магазини споделят, че клиентите одобряват задоволително добре сходни модели.

 мода слънчеви очила миниочила

Тенденцията надали скоро ще отшуми , защото производителите не престават да оферират многообразие от форми и материи.

А ти би ли носила сходни миниочила? Сподели за опита си с тях или други твои обичани модели в мненията.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР