Сигурни сме, че надали някога ще забравите деня, в който

...
Сигурни сме, че надали някога ще забравите деня, в който
Коментари Харесай

Знаете ли какво символизират годишнините от сватбата?

Сигурни сме, че едва ли в миналото ще забравите деня, в който сте се врекли във безконечна обич на обичания човек. Независимо дали празнувате всяка година, или не, другите юбилеи имат своя лична символика, както може да се досетите и от самите им наименования. Съвсем разумно е, че с времето връзките на една двойка стават по-силни, здрави и улегнали. Поради тази причина и годишнините се трансформират от по-неустойчиви към по-стабилни. Ако ви следва скоро да кажете заветното “Да!” или пък в никакъв случай не сте имали визия какво символизира даден празник, в този момент е моментът да наваксате пропуснатото.

1 година – Памучна женитба Наречена е по този начин, тъй като се допуска, че след една година младата двойка към този момент е навлязла в фамилното всекидневие. Прието е да се подаряват хавлии и кърпи.

2 години – Хартиена женитба Символиката, която носи тази годишнина, е следната: Както хартията се къса с лекост, по този начин и връзките могат да се “скъсат”. Подаряват се книги, албуми, календари.

3 години – Кожена женитба Трите години се смятат за значима стъпка в съпружеските връзки. Те са станали задоволително мощни, само че са и гъвкави като кожа. Всички кожени произведения са подобаващи като подарък.

5 години – Дървена женитба За този интервал връзките са узрели задоволително и могат да се асоциират със стабилността на дърво. Това е първият празник, който се чества в по-голяма компания. Подаръците, несъмнено, би трябвало да са направени от дърво.

7 години – Медна женитба Много хора имат вяра, че това е сериозна година за любовта. Ако я преодолеете, ще се радвате на дълго фамилно благополучие. На тази годишнина съпрузите си разменят медни предмети и се твърдят, че всички търкания сред тях към този момент са се изгладили.

10 години – Розова женитба Това е първият кръговиден празник на фамилията, затова се чества измежду по-голям кръг от другари. Канят се кумовете, шаферите и други другари, които са участвали на церемонията преди 10 години. Съпругът би трябвало да подари на жена си букет от рози като знак на любовта, вярата и вярата за идващото десетилетие. Останалите посетители могат да заложат на саксийни растения.

15 години – Кристална женитба Този празник символизира чистите връзки сред съпрузите. Поради тази причина е признато да се подаряват само стъклени предмети, като знак на прозрачността сред влюбените.

20 години – Порцеланова женитба Българската традиция повелява на този празник да се подаряват порцеланови сервизи. Символиката се крие във обстоятелството, че за толкоз години не е останало нищо от старите съдове.

25 години – Сребърна женитба Това е може би един от най-известните юбилеи, които се празнуват. Прието е съпрузите да си подаряват сребърни бижута, а празненството включва всички членове на фамилията.

30 години – Перлена женитба Мъжът подарява на брачната половинка си перлена огърлица или друго украшение, чиито мъниста подсещат за изнизалите се години брачно общуване.

Източник: diana.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР