Сигурна и стабилна България е гаранция за повече чуждестранни инвестиции.

...
Сигурна и стабилна България е гаранция за повече чуждестранни инвестиции.
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Сигурна и стабилна България е гаранция за повече чуждестранни инвестиции

Сигурна и постоянна България е гаранция за повече задгранични вложения. Франция е измежду водещите търговски сътрудници на България и ме радва фактът, че от ден на ден френски компании демонстрират интерес към нашата страна. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на обичайното показване на годишника на Френско-българската комерсиална и индустриална камара.

Йотова посочи растежа на капиталовите планове от френска страна, цитира и данни на Българската национална банка, съгласно които с близо 333% са се нараснали задграничните вложения у нас за първите три месеца на годината.

„ Разчитам тези данни в две направления. Научихме уроците от пандемията и зависимостта си от трети страни. Все повече европейски стопански системи се обръщат към опциите за произвеждане в други страни членки на Европейския съюз. Ръстът на задграничните вложения е сериозен знак, че България се трансформира в сигурна и предвидима страна за задграничните сътрудници “, уточни вицепрезидентът.

Илияна Йотова изрази убеденост, че посредством интензивните търговски връзки ще се откри излаз от рецесията.

„ Осъзнаваме размерите на рецесията, провокирана от войната в Украйна. Последствията от глобите не би трябвало да бъдат върху европейските жители. Затова дружно в границите на Европейски Съюз би трябвало да реализираме сигурност и непоклатимост – от доставките на горива до отбранителните качества “, акцентира тя.

Вицепрезидентът благодари на ръководителя на Френско-българската комерсиална и индустриална камара Стефан Делайе, който дефинира като един от най-хубавите лобисти на България пред френските вложители.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР