Сигурен съм, че след посещението на американския помощник-държавен секретар Карън

...
Сигурен съм, че след посещението на американския помощник-държавен секретар Карън
Коментари Харесай

Мирослав Севлиевски: Сигурен съм, че ще има американски инвестиции в България

Сигурен съм, че след визитата на американския помощник-държавен секретар Карън Донфрид ще има и американски вложения в България. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ Мирослав Севлиевски, някогашен министър на енергетиката.

„ Защото нормално американските предприемачи гледат къде вървят значимите хора в Америка и вземат решение, че там е мястото, където би трябвало да се влага. Виждам, че Америка ще оказва помощ на България освен с газта, само че и развиването на газовите и петролните коридори в посока юг-север, което е значимо, с цел да можем да отговорим на днешните провокации, добави Севлиевски.

По думите му за първи път от 100 години България съвсем няма контракт с „ Газпром “.

„ Алтернатива на съветската газ има, само че през днешния ден, по време на война, е значимо да има газ, а цената каква е - би трябвало всички да поставим изпитание. Както виждате, Европа стартира да поставя старания. Вчера в Европа беше гласувано или беше препоръчано Европейският съюз да похарчи 300 милиарда за подкрепяне на страните от Европейския съюз за превъзмогване на енергийната взаимозависимост от Русия “, означи Севлиевски.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР