Сигурен съм, че след посещението на американския помощник-държавен секретар Карън

...
Сигурен съм, че след посещението на американския помощник-държавен секретар Карън
Коментари Харесай

Мирослав Севлиевски: Сигурен съм, че ще има американски инвестиции в България


Сигурен съм, че след визитата на американския помощник-държавен секретар Карън Донфрид ще има и американски вложения в България. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ Мирослав Севлиевски.

„ Защото нормално американските предприемачи гледат къде вървят значимите хора в Америка и вземат решение, че там е мястото, където би трябвало да се влага. Виждам, че Америка ще оказва помощ на България освен с газта, само че и развиването на газовите и петролните коридори в посока юг-север, което е значимо, с цел да можем да отговорим на днешните провокации, добави Севлиевски.

По думите му за първи път от 100 години България съвсем няма контракт с „ Газпром “.

„ Алтернатива на съветската газ има, само че през днешния ден, по време на война, е значимо да има газ, а цената каква е - би трябвало всички да поставим изпитание. Както виждате, Европа стартира да поставя старания. Вчера в Европа беше гласувано или беше препоръчано Европейският съюз да похарчи 300 милиарда за подкрепяне на страните от Европейския съюз за превъзмогване на енергийната взаимозависимост от Русия “, означи Севлиевски.

Гледайте целия диалог във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР