Сигурен съм, че ще намерим решение за споровете с България,

...
Сигурен съм, че ще намерим решение за споровете с България,
Коментари Харесай

Бучковски: Ще намерим решение на споровете с България, но не за 7 дни

Сигурен съм, че ще намерим решение за разногласията с България, само че не за 7 дни, може би ще би трябвало повече време. Това съобщи през днешния ден новоизбраният специфичен представител на Република Северна Македония за България Владимир Бучковски. Това се случи на взаимна конференция с външния министър Буяр Османи, заяви осведомителният уебсайт " 360 степени ".

Бучковски счита, че Скопие има съществени причини, които е показало пред България, само че отхвърли да заяви какви стъпки ще се подхващат през идващите няколко дни, с цел да се " хване влакът " за първата междуправителствена конференция с Европейския съюз до края на годината.

" Аз, поради своя опит, няма да приема с нашите български другари да изпращаме послания посредством медиите. По-добре е да се мълчи, с цел да стигнем до мечтаното решение. Нашата комисия работи интензивно, имаме принадлежности, които предлага Договорът за другарство. Ако тези принадлежности до момента се използваха, нямаше да се стигне до тази рецесия. Чакаме реакциите на другата страна ", сподели Бучковски.

Той съобщи, че като специфичен представител на страната се надява със своя опит и с доверието, с което се употребява в България, да потвърди волята на държавното управление за осъществяване на отговорностите по контракта. Бучковски изрази убеденост, че може да се откри решение, което да разблокира процеса на интеграция в Европейски Съюз.

Външният министър Буяр Османи от своя страна сподели, че назначението на Бучковски за специфичен представител за България е един от редицата механизми за повишение на доверието в политическия разговор и връщане на доверието в Договора за другарство и добросъседство от 2017 година

" Много е значимо, че не назначихме техническо лице, а някогашен министър председател, който в своя мандат е дал забележителен принос за възстановяване на връзките сред двете страни и в същото време е добър ценител на двустранните връзки ", сподели Османи. Той добави, че по този метод се попълня и празнината от обстоятелството, че Република Северна Македония няма дипломат в София, а единствено изпълняващ длъжността.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР