Сигнали за корупция, свързани с недвижимите паметници на културата в

...
Сигнали за корупция, свързани с недвижимите паметници на културата в
Коментари Харесай

Министър Минеков е получил сигнали за корупция в НИНКН

Сигнали за корупция, свързани с недвижимите монументи на културата в Пловдив, е получил културният министър Велислав Минеков. Това разгласи той след церемонията по връчването на националните награди „ Христо Г. Данов “ в Дановата къща в Пловдив.

„ Сигнали за недвижимо културно завещание са в количество, което не мога да насмогна... И от Пловдив. Проблеми с реставрации най-вече, с парцели, които са затънали в очакване за решение, за мнение... “ – съобщи министър Минеков.

„ Проблемът е, че Институтът за културно завещание беше погубен през годините – изцяло умишлено за корупция. Но не са корумпирани чиновниците в НИНКН, а този който даваше последния автограф. Спомнете си кои са били те “ - безапелационен бе министърът.

Министър Минеков разгласи, че сигнали и тъжби по недвижимо културно завещание получава на бюрото си по 30-40 дневно. Той заяви, че ще сезира за нарушаванията европейската прокуратура, тъй като не разчита на българската.

Министър Минеков връчи премия „ Христо Г. Данов “ на 90-годишния пловдивски публицист Георги Стоянов, който бе обявмен за „ артист на Тракия и пловдивския край “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР