Сигнал за съмнителна раница евакуира ОУ Георги Бенковски“ в бургаския

...
Сигнал за съмнителна раница евакуира ОУ Георги Бенковски“ в бургаския
Коментари Харесай

Зрелищно! Сапьори взривиха бомба в бургаско училище

Сигнал за съмнителна раница изтегля ОУ „ Георги Бенковски “ в бургаския жк „ Зорница “. 415 възпитаници бяха изведени в сигурност на двора на учебното заведение за негативно време, където те дружно с учителите и управлението на учебното заведение търпеливо изчакаха идването на органите на реда, написа Флагман бг.

Реалната причина обаче е подготвителна акция, проведена от Oбластната дирекция на МВР-Бургас, която има за цел да оттренира реакцията на полицията и координацията сред цивилни и униформени.

В рамките на минути дойдоха няколко полицейски коли, които блокираха сектора, на място пристигнаха и чиновници на РСПБЗН, ЦСМП Бургас, Отдел „ Управление при рецесии и ОМП “ на Община Бургас, които стартираха Плана за деяние в спешни обстановки на ОДМВР – Бургас.

Сапьори и тежковъоръжени спецполицаи претърсиха цялото учебно заведение, откакто се увериха, че съмнителната раница е извадена на несъмнено място отвън постройката, а учениците са в сигурност. Обучени експерти сложиха леко взривно вещество до раницата, с което следено я взривиха.

„ Целта на образованието бе да се види и синхронизира общата реакция на другите институции и служби, които се задействат при приемане на сигнал за подложен подозрителен багаж. Много съм удовлетворен от бързата организация и желая да отбележа, че това е извънредно потребно както за нас, по този начин и за децата “, сподели шефът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов директно след сполучливо завършената подготвителна акция.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР