Сигнал за полицейско насилие в Банско. Радослав Сарафов, който е

...
Сигнал за полицейско насилие в Банско. Радослав Сарафов, който е
Коментари Харесай

Сигнал за полицейско насилие: Мъж твърди, че е пребит от жандармеристи в Банско

Сигнал за полицейско принуждение в Банско. Радослав Сарафов, който е прочут в града с специалността си на ковач, потърси екипа ни. Той твърди, че е бил пребит през нощта в събота против неделя от чиновници на жандармерията, без да е провокирал гнева им. Негови сътрудници и другари разпространиха информация в обществените мрежи през вчерашния ден, оповестява Нова телевизия.

В момента Сарафов изяснява, че се усеща добре, има болки, само че е без съществени пострадвания.

„ Оставих колата си в цеха и потеглих да се прибирам пешком. Изчаках още няколко мои сътрудници на два метра от колата на жандармерията. Отвори се задният прозорец и от вътрешната страна индивидът попита: „ Какъв си ти, бе?”. Аз отговорих и ми се сподели още: „ Разкарай се, изчезвай незабавно!”. Казах им добре и че очаквам сътрудниците, с цел да потегли. Те ми отвърнаха, че им преча да работят. Моята реакция беше: „ Какво да ви преча, аз не съм върху патрулката, а съм на улицата”. Явно това нещо ги предизвика по някакъв метод. Излезе човек от шофьорската врата и непосредствено ме изрита в коляното. Паднах на земята и започнаха да ме ритат”, описа мъжът.

Когато сътрудниците му видели какво се случва, се обаждат на незабавния телефон. Сарафов твърди, че точно те са станали повода чиновниците на реда да спрат с експанзията. „ Ако ги нямаше, несъмнено щяха да ме смелят. Аз бях на земята и ме мачкаха”, добави той. Мъжът уточни, че не са му поискали персонална карта, а за обстановката няма и формиран протокол.

„ После пристигна екип служители на реда - доста културни и възпитани момчета, които попитаха какво се случва. Те ми потърсиха персонална карта - обикновено. И това беше. Срещнахме се с юриста и отидохме в полицията, с цел да пишем жалба”, изясни Сарафов.

Той уточни, че не познава чиновниците на жандармерията, които твърди, че са го нападнали. Сега прецизира, че не търси сензация или реванш, само че ще отстоява правата си. „ Тези хора си бяха навили на пръста да бият някого довечера. Да си разнообразят вечерта”, добави мъжът.

От полицията обясниха, че стартира вътрешна инспекция по случая, с цел да се обясни дали чиновниците на жандармерията са надвишили правата си.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР