Сигнал за опасни вещества, складирани в мазе на бивш военен

...
Сигнал за опасни вещества, складирани в мазе на бивш военен
Коментари Харесай

Разследват сигнал за опасни вещества в мазе на бивш военен склад във Враца

Сигнал за рискови субстанции, складирани в мазе на някогашен боен цех във Враца, се проверява от полицията.

Враца

На този стадий се оповестява за открити 90 сандъка с живак и други химикали. Тази заран на място дойдоха профилирани екипи от полицията, които ще влязат в помещението и ще би трябвало да открият - какви субстанции и какви количества се намират там?

По първични данни - химикалите са складирани тук още през 80-те години на предишния век и са били предопределени за производството. Сега на мястото на завода има единствено порутени здания, в които се обитават сервизи, автомивки и магазини. От Регионална инспекция за опазване на околната среда споделиха, че щом се откри какви са откритите субстанции, ще се даде наставление - те да бъдат изкарани и обезопасени.
Инж. Георги Караиванов, специалист в РИОСВ-Враца: Отворих и видях - в един сандък има червен живак, едно негово предопределение е да се употребява за взривно вещество. Трябва да се мери радиацията и тогава ще се види защо става въпрос, дали е рисково. Но отново споделям - щом до момента не е попаднало в недобросъвестни, значи сме имали шанс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР