Siemens Gamesa, лидер в индустрията за възобновяема енергия, фокусира усилията

...
Siemens Gamesa, лидер в индустрията за възобновяема енергия, фокусира усилията
Коментари Харесай

Siemens Gamesa пуска кораб на зелен водород

Siemens Gamesa, водач в промишлеността за възобновима сила, концентрира напъните си върху съчетание на технологии и резистентност от самото си основаване. Компанията ускори този ангажимент като разгласи стартирането в употреба на транспортен съд за поддръжка за своите планове за вятърна сила в морето, който може да работи със зелен водород, считан от доста специалисти за основното гориво на енергийния преход, предава.

Корабът за поддръжка, наименуван REM Energy, разполага с акумулатори до 12 мегавата, които понижават потреблението на сила по време на работа. Той е с дължина съвсем 90 метра и ширина към 20 метра, и ще бъде работното място за до 75 офшорни сервизни техници и общо 24 членове на екипажа.

За да обезпечи по-голяма сигурност, той има витла, способни да се въртят на 360 градуса към отвесната ос, което улеснява навигацията сред вятърните турбини. Освен това има проход, който компенсира придвижванията, генерирани от вълните, и разрешава на техниците да се придвижват от кораба към вятърната турбина. 

Предвижда се техниците да живеят на борда и да работят на смени. Междувременно екипажът на компанията ще се сменя на всеки 14 дни, до момента в който самата REM Energy ще може да работи в морето повече от месец, преди да се наложи да се върне в пристанището. Базовото му пристанище се намира в Бремерхафен (Германия) и обслужва офшорните вятърни паркове Global Tech 1 и Trianel Borkum West. Корабът обаче ще работи с ефикасни дизелови генератори, до момента в който в немската страна не бъде основана възобновима атомна инфраструктура.

Ангажиментът на Siemens Gamesa към зеления водород е доста явен. Компанията има бяла книга " Как да управляваме зелената атомна гражданска война ", в която обрисува упорит проект промишлеността да може да доставя конкурентно зелен водород през 2030 година от вятърна сила на сушата и през 2035 година от вятърна сила в морето.

Компанията към този момент е създала първия план в света, кадърен да създава възобновим водород непосредствено от вятъра и без връзка с мрежата. Това е вятърна турбина, която непосредствено зарежда електролизатор, т.е. машината, която разделя водата на двата й съставния елемент (водород и кислород). Проектът, намиращ се в Brande (Дания), ще бъде популяризиран от Everfuel, който разполага с парк от транспортни средства за разпространяване на този газ и парк от таксита, които ще го употребяват като гориво.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР