Сидни МакЛафлин си подпечата билета за Световното първенство по лека

...
Сидни МакЛафлин си подпечата билета за Световното първенство по лека
Коментари Харесай

Сидни МакЛафлин с триумф и нов световен рекорд на 400 м на сериите в Юджийн

Сидни МакЛафлин си подпечата билета за Световното състезание по лека атлетика с победа и нов международен връх от 51.41 сек на 400 м с трудности на американските серии. Тя усъвършенства с пет стотни от секундата личното си върхово достижение, което сложи при спечелването на олимпийското злато в Токио предишния август, триумфирайки след доминантно показване, което остави втората Бритън Уилсън на повече от секунда зад нея с 53.08. Шамиер Литъл се подреди трета с 53.92 сек.

Триото ще съставлява Съединени американски щати на пистата „ Хейуърд Фийлд “ през юли, която ще бъде хазаин на Световното – там ще бъде и настоящата международна шампионка в дистанцията Далайла Мухамад. Тя си взе отмора и не взе участие в сериите, с цел да се възвърне от контузия на подколянното сухожилие. Мухамад надигра МакЛафлин за купата на планетата през 2019 в Доха, само че след това загуби от нея на Игрите в Токио. „ Всеки път, в който дойда тук, просто чувствам, че ще се случи нещо необикновено “, сподели МакЛафлин, която насочи предизвестие за останалите съпернички в Юджийн.

Алисън Феликс, която разгласи към този момент, че приключва кариерата си, включваща общо 29 медала от международни шампионати и олимпийски игри, даде шесто време на 400 м, което съвсем несъмнено й подсигурява място в щафетно тичане на Световното. Талита Дигс бе най-бърза с 50.22, изпреварвайки Лина Ърби и Кендал Елис в последните 20 м. Елис остана втора с 50.35, а третото място бе за Ърби с 50.67. В същата дисциплинираност при мъжете, Майкъл Норман стигна до успеха с водещо време в света от 43.56 сек. Чемпиън Алисън слезе за първи път в кариерата си под 44 сек и се поздрави с второто място след 43.70, а трети остана Рандълф Рос с 44.17.

Световната рекордьорка Кени Харисън победи на 100 м с трудности с още едно водещо време в света от 12.34 сек. Алайша Джонсън бе втора с 12.35, а Алая Армстронг – трета, с 12.47. Световната шампионка в дисциплината Ния Али отхвърли присъединяване, само че ще пази купата си по-късно този месец.

В други надпревари, международният първенец на 200 м Ноа Лайлс приключи с време 19.95 сек за водещо време в сериите. Втори остана Ерийон Найтън с 20.08 сек, а напред продължиха още международният първенец Крисчън Коулмън и Фред Кърли. Аби Щайнер бе най-бърза в сериите на 200 м за дами с 22.14 сек. Сребърната медалистка в Токио Габи Томас и Ша‘Кари Ричардсън влязоха безпроблемно в полуфиналите.

Действащият международен първенец сребърен медалист от Игрите предходната година Грант Холоуей и Девон Алън останаха в график за конфликт на 110 м с трудности с първите две времена в сериите. Холоуей завоюва серията си с 13.11 сек, пред втория Трей Кънингам с 13.13. Уайд рисийвърът на Филаделфия Ийгълс Девон Алън, който изненада Холоуей с третото най-бързо време в историята, с цел да го победи в Ню Йорк преди две седмици, завоюва своята серия, с цел да се класира с трето най-хубаво време в сериите от 13.27 сек.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР