Сиамските котки са здрави, непретенциозни животни и лесно привикват с

...
Сиамските котки са здрави, непретенциозни животни и лесно привикват с
Коментари Харесай

Хранене на сиамска котка

Сиамските котки са здрави, непретенциозни животни и елементарно привикват с живота в домашни условия. За да са здрави се нуждаят от добре уравновесена хранителна диета. Тя не е специфична, може да бъде формирана от естествени, домашно приготвени храни, само че обогатени с витамини и минерали, или да бъде смесена - от подготвени фуражи и приготвени в домашни условия артикули.

Ако сиамката употребява подготвена котешка храна, като основа на смесена диета или като определен хранителен режим, би трябвало да се съблюдава изискването да бъде от премиум клас, с цел да съдържа всички нужни хранителни субстанции за вярното развиване на домашния любим, както и да бъде съгласуван изборът с възрастовите особености на мъркащия пухчо вкъщи.

Колко постоянно се хранят сиамските котки?

Като периодичност на поднасяне на порциите, правилото не се разграничава от това за останалите породи. Възрастните котки се хранят 2 пъти дневно. Подрастващите получават порции по 3-4 пъти дневно, а мъниците се хранят 5 пъти на ден.

Мъниците се нуждаят от високопротеинова и мазна храна, която благоприятства растежа им. Може да бъде давана храна от една марка, само че 2-3 препоръчани марки храни ще задоволят потребностите на дребните котета от питателна храна.

Възрастните котаци имат потребност от добре уравновесена диета, съдържаща 26 % протеин, 40 % мазнини, фибри, витамини, омега - 3 и омега-6 мастни киселини. Има и особено формирани храни за кастрирани котки, които пречат на затлъстяването след процедурата.

За старите сиамски котки храната е с понижено количество протеини и мазнини поради по-малкото физическо натоварване. Консервите са доста известни и котките ги обичат. Те нормално съдържат 35 % протеини, 15 до 25 % мазнини, а въглехидратите не надвишават 5 %. Фосфорът, калцият, желязото, калият са измежду микроелементите, с които е обогатена храната.

Нужно е този вид храна за сиамски котки да се редува с гранулирана, с цел да се избегне натрупването на зъбен камък, неприятен мирис у животното и меки изпражнения.

 Сиамска котка

Домашната храна за сиамската котка е добър избор, стига да се употребяват подобаващи артикули. Пилешкото, пуешкото, сьомгата, треската и мерлузата са измежду предложените месни артикули. Те би трябвало да са добре сварени и почистени от кости, както и нарязани на подобаващи части.

Зеленчуците са нужна съставка от менюто. Моркови, зелен боб, спанак са добър избор за зеленчуци, които се прибавят добре сварени или сготвени, дружно с месото. Задължителните витамини и микроелементи се прибавят по наставление на ветеринарния експерт при развъждане на сиамска котка.

Прясната вода е наложителна и е нужно да се сменя няколко пъти денем или да се обезпечи фонтанче за домашния питомец.

Ако пък към момента нямате такава писана, само че си търсите, вижте тези разгласи и цени за сиамска котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР