Сиамските котки са порода котки, които са известни със своите

...
Сиамските котки са порода котки, които са известни със своите
Коментари Харесай

Много котенца ли раждат сиамските котки

Сиамските котки са порода котки, които са известни със своите елегантни, стройни тела и отличителните си сини очи. Те са интелигентни и общителни животни и са страхотни домашни любимци. Популярни са измежду феновете на мъркащи същества.

По какъв брой котенца раждат сиамските котки?

Ако обмисляте да добавите сиамска котка към фамилията си, може да сте любопитни какъв брой котенца раждат сиамските котки нормално.

Средният размер на котилото за сиамските котки нормално е сред четири и шест котенца. Въпреки това е значимо да се означи, че размерът на котилото може да варира доста от една мама котка до друга мама котка и също може да бъде повлиян от редица фактори, като възрастта и здравето на сиамката, както и цялостната й репродуктивна история.

Всичко това може да докара до разлика в броя на котенцата на всяко свърталище. Затова предварителните упования на притежателите може да се разминат с действителния брой на появилите се дребни сиамски котенца.

Сиамските котки нормално доближават полова зрялост на възраст към шест месеца и могат да имат първото си свърталище още на една година. Те имат интервал на бременност от почти 65 дни, през което време ще
Всичко за Вашата сватба
наддават на тегло и зърната им ще се уголемяват в подготовка за кърмене. Добре е в този интервал да бъдат обгрижвани повече от нормалното.

Важно е да се обезпечи подобаваща грижа за сиамска котка по време на бременност, както и след раждането на котенцата. Това включва обезпечаване на топло и комфортно място за раждането й, както и обилие от питателна храна за поддържане на нея и растящите котенца. Наградата за вложените старания ще бъде в ръцете ви скоро и ще получите голямо благополучие и задоволство щом гушнете дребното сиамче.

 Много котенца ли раждат сиамските котки

Също по този начин е значимо да потърсите ветеринарна помощ за вашата сиамска котка по време на бременност, както и след раждането на котенцата. Вашият ветеринарен доктор може да ви даде значима информация и препоръки по какъв начин да се грижите за вашата котка и нейните котенца, а също по този начин може да извърши рутинни прегледи, с цел да се увери, че всичко протича обикновено.

В умозаключение, сиамските котки нормално раждат котила от четири до шест котенца. Размерът на котилото обаче може да варира доста от котка до котка и може да бъде повлиян от редица фактори.

Важно е да осигурите
Всичко за Вашата сватба
подобаващи грижи за сиамска котка по време на бременността, както и след раждането на котенцата и да потърсите ветеринарна помощ за вашата котка и нейните котенца по време на бременността и процеса на раждане.

Вече знаете по какъв брой котенца раждат сиамските котки. Вижте също:

- Хранене на сиамска котка;

- Колко живеят сиамските котки;

- Характер на сиамските котки;

- Обяви и цени за сиамска котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg