Сиамските котки са порода домашни котки, която произхожда от Тайланд.

...
Сиамските котки са порода домашни котки, която произхожда от Тайланд.
Коментари Харесай

По колко котенца раждат сиамските котки?

Сиамските котки са порода домашни котки, която произлиза от Тайланд. Преди доста години Тайланд е бил прочут като Сиам.

Те са известни със своите отличителни сини очи с форма на бадем, триъгълна форма на главата и дълги, стройни тела.

По темперамент сиамските котки са общителни и интелигентни и постоянно са доста привързани към стопаните си, следват ги и търсят внимание. Обикновено са много шумни и е известно, че имат неповторим глас, от време на време описван като звучащ като рев на бебе или лай на тюлен.

Като цяло са здрави и дълголетни, с дълготрайност на живота 12-15 години. Сиамските котки се срещат в четири разнообразни цвята: тюлен, шоколад, наследник и люляк. Като цяло сиамските котки са любяща, привързана порода, които са страхотни домашни любимци за хора, които се радват на котешко другарство.

Грижи за сиамската котка

Собствениците на мами сиамки би трябвало да бъдат наясно с това какви грижи да поставят за котката си, тъй че да получат крепко потомство сиамски бебета.

Хранене на сиамската котка

Уверете се, че вашата котка има добре уравновесена диета, която обезпечава задоволително хранителни субстанции както за майката, по този начин и за нейните разрастващи се котенца.

Създайте комфортна зона

Осигурете тиха и уютна зона за вашата котка, с цел да роди и отгледа своите котенца.

Грижи за здравето на сиамката

Посещавайте постоянно ветеринарния доктор, с цел да наблюдавате здравето на майката и нейните котенца. Това също ще помогне за ранно разкриване на евентуални затруднения.

Упражнения

Бременните котки би трябвало да вършат извършения постоянно, само че се уверете, че не ги натоварват доста, с цел да избегнете непотребен стрес върху тялото си.

Избягвайте напрежението

Минимизирайте напрежението в околната среда, доколкото е допустимо, с цел да предотвратите затруднения по време на раждането и да осигурите здравето както на майката, по този начин и на нейните котенца.

 Сиамска котка

Подгответе се за раждането

Бъдете подготвени за раждането на котенцата, като разполагате с чиста, топла и комфортна зона, където майката да роди.

Околна среда, предпазена от котенца:

Уверете се, че домът ви е безвреден за котенцата, като премахнете всички евентуални рискове като токсични растения и химикали.

Не забравяйте, че е значимо да се консултирате с вашия ветеринарен доктор за съответни препоръки по отношение на грижите за вашата бременна сиамска котка.

По какъв брой котенца раждат сиамските котки?

Сиамските котки нормално раждат котила от 2 до 5 котенца. Въпреки това, броят на котенцата, които една сиамска котка може да има, може да варира според от няколко фактора, като възрастта, здравето и породата на котката.

Важно е да се означи, че първото свърталище на котка нормално е по-малко спрямо по-късните котила на мама сиамка. Освен това, сиамските котки, които се отглеждат за изложения, нормално са по-малки от тези, отглеждани за компания на домашни любимци и затова може да имат по-малко на брой котила.

По принцип една здрава сиамска котка може да има едно до две котила годишно. Важно е притежателите на домашни любимци да обезпечат подобаващи грижи за бременната котка, по този начин и за котенцата, в това число вярно хранене и ветеринарни грижи.

Също по този начин е значимо да запомните, че развъждането на котки може да има съществени последствия за здравето и би трябвало да се прави единствено от опитни развъдчици. Ако се интересувате да си вземете коте, вижте тези разгласи и цени за сиамска котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР