Си Дзинпин отлетя за Москва по покана Владимир Путин веднага

...
Си Дзинпин отлетя за Москва по покана Владимир Путин веднага
Коментари Харесай

САЩ: Посещението на Си Дзинпин в Русия е прикритие за военните ѝ престъпления

Си Дзинпин отлетя за Москва по покана Владимир Путин незабавно откакто Международният углавен съд (МНС) в Хага издаде заповед за ареста на президента на Русия поради военни закононарушения, в това число нелегално депортиране на украински деца, означи CNN, цитирайки думите на Блинкен пред Държавния департамент:

„ Китай не усеща никаква отговорност да изправи Кремъл пред правораздаването за зверствата, осъществени в Украйна, и вместо да ги осъди, по-скоро би обезпечил дипломатическо прикритие на Русия да продължи да прави закононарушения “.

Държавният секретар приказва и за самодейността на Пекин за разрешаване на спора в Украйна. Според него някои " детайли " от мирното предложение на Китай съответстват с подкрепяните от Съединени американски щати. Въпреки това всевъзможни апели за преустановяване на огъня без евакуиране на съветските войски от Украйна " ще значат поддръжка за утвърждението на съветското завладяване ", сподели Блинкен.

„ Едно помирение в този момент без дълготрайно решение би дало време на Путин да превъоръжи войските си и да възобнови войната в по-благоприятно време...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР