Shymkent 1, първи кръгАлександър Лазаров – Ян Бондаревский 4-6, 7-6(5),

...
Shymkent 1, първи кръгАлександър Лазаров – Ян Бондаревский 4-6, 7-6(5),
Коментари Харесай

Лазаров ще дебютира в топ 400 след победа в Шимкент


Shymkent 1, първи кръг

Александър Лазаров – Ян Бондаревский 4-6, 7-6(5), 7-5

Александър Лазаров стартира присъединяване си в главната скица на Чалънджър шампионата в Шимкент с трисетов триумф над международния №417 Ян Бондаревский. Днешният триумф бе доста значим за българина, защото при идващото възобновяване на ранглистата той ще влезе в Топ 400 на класацията за пръв път в кариерата си.

На осминафинала Лазаров ще се изправи против третия подложен Александър Шевченко (№238).

Единственият ас в мача бе дело на Лазаров, като също така той завоюва 62% от точките си на първи сервис (48/78). И двамата съперници осъществиха по пет пробива, като Лазаров го направи от единсдесет опита (45%), до момента в който пред Бондаревский се откриха осем шанса (63%).

Двубоят стартира с гейм за българина, само че след това Бондаревски осъществя първия брейк в мача и поведе с 3-1. Това се оказа повратният миг в първата част, защото руснакът съумя да запази задатъка си и завоюва сета с 6-4.

Вторият сет бе изцяло равносилен, като съперниците си размениха по два пробива за 3-3, а в оставащата част от сета никой от двамата не стигна до нов брейкпойнт. Лазаров не бе по никакъв начин надалеч от провалянето, защото изоставаше с 4-5 в тайбрека, само че резервира самообладание и реагира по допустимо най-хубавия метод, приключвайки сета с три следващи точки за 7-6(5).

В заключителната част Лазаров проби за 3-1, преди обаче Бондаревский да възвърне равенството. Българинът още веднъж поведе с брейк за 5-3, само че и този път не съумя да запази задатъка си. Оспорваният сет обаче завърши по превъзходен метод за Лазаров, който загуби единствено една точка в последнтие два гейма и победи с 4-6, 7-6(5), 7-5 след 2 часа и 37 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР