Швейцарците подкрепиха в референдум запазването на здравните сертификати, сочат предварителни

...
Швейцарците подкрепиха в референдум запазването на здравните сертификати, сочат предварителни
Коментари Харесай

Швейцарците подкрепиха на референдум запазването на здравните сертификати

Швейцарците поддържаха в референдум запазването на здравните документи, сочат предварителни данни от днешния избор, предадоха ДПА и АП.

Според ефирен канал Ес Ер Еф 63% от гласувалите са подкрепили условието да се показва доказателство за имунизация, преболедуване или отрицателен тест за COVID-19 при навестяване на заведения за хранене, обществени прояви и места за забавление.

Но държавното управление и болшинството от депутатите са на противоположната позиция: те считат, че по-строгият надзор е нужен за усилване на битката против ковид.

Според тях COVID-сертификатите дават опция за осъществяване на събития с присъединяване на огромен брой хора и улесняват пътуването в чужбина. В противоположен случай щеше да се наложи да прибягваме до по-широко блокиране. На референдума болшинството гласоподаватели поддържаха позицията на държавното управление.

В Швейцария към 65% от популацията е напълно имунизирано.

В различен референдум през днешния ден 61%, съгласно предварителни данни, се афишират за промяна в бранша на обществени грижи, с цел да стане специалността по-привлекателна.

Междувременно полицията огради постройките на държавното управление и Народното събрание в Берн поради предстоящи митинги.

Референдумът се организира на фона на откриването на новия вариант " Омикрон ", раздрусал раздруса страните и пазарите по целия свят. В самата Швейцария новите случаи на COVID-19 станаха седем пъти повече, в сравнение с в средата на октомври.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР