Швейцарското правителство прикани избирателите да подкрепят приетия от Швейцария закон

...
Швейцарското правителство прикани избирателите да подкрепят приетия от Швейцария закон
Коментари Харесай

Швейцарското правителство призова избирателите да подкрепят спорен закон за Covid-19

Швейцарското държавно управление прикани гласоподавателите да поддържат признатия от Швейцария закон по отношение на ковид, против който се афишират съперници, опасяващи се, че с него се облекчават условията за утвърждение на ваксини и се лишава прекомерно доста политическа власт от Народното събрание, съобщи Ройтерс.

В сходство с директната народна власт в Швейцария на 13 юни гласоподавателите ще отидат до урните, с цел да се произнесат на референдум дали законът за подкрепяне на битката с пандемията не отива прекомерно надалеч. На закрито съвещание през днешния ден седемчленният Федерален съвет (правителството на Швейцария) реши да предложи на гласоподавателите да поддържат закона.

Той беше признат през септември, откакто беше решено, че е нужно контролиране на разпоредбите по този начин, че да се отговори по ефикасен метод на бързо увеличаващата се заболеваемост и последвалите отрицателни стопански последствия.

Законът урежда апропо по какъв начин да се разпределя финансовата помощ сред тежко засегнатите браншове и чиновниците, които са застрашени от това да изгубят прехранване, в случай че не бъдат взети ограничения за намаляване на удара.

" Законът прави допустимо да продължим с финансовата помощ ", съобщи държавното управление. " Над 100 000 компании и над 1 милион души са били и към момента са подвластни от тази финансова помощ. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР