Швейцарският концерн Nestle ще продаде американския си бизнес за сладкарски

...
Швейцарският концерн Nestle ще продаде американския си бизнес за сладкарски
Коментари Харесай

Nestle продава сладкарския си бизнес в САЩ на Ferrero за 2,8 млрд. долара

Швейцарският тръст Nestle ще продаде американския си бизнес за сладкарски произведения на италианската компания Ferrero за 2,8 милиарда $, заяви Би Би Си

Хранителния колос ще се раздели с някои от най-популярни марки на пазара в Съединени американски щати, като Crunch, Nerds, Runts и Butterfinger, с цел да се концентрира върху други артикули от своето портфолио.

Сделката, която се чака да бъде приключена през март тази година, ще трансформира италинаската компанията, известна с продуктите си Nutella, Kinder, Tic Tac и Ferrero Rocher, в третия по-големина производител на сладкарски произведения в Съединени американски щати.

От Ferrero обявиха, че новите марки подобрят доста наличието на компанията на американския пазар и ще и оказват помощ да предложи на потребителите разнороден подбор от качествени артикули.

Въпреки това, Nestle изостава доста от водачите в Съединени американски щати Mars и Hershey, като компанията държи единствено 3% от сладкарския пазар в страната.

Главния изпълнителен шеф на Nestle Марк Шнайдер съобщи, че договорката ще разреши на компанията да влага в други области, в които компанията е водач или чака предстоящ напредък.

Сред тези области са храните за домашни любимци, бутилираната вода, кафето, замразените храни и детските храни.

След като Шнайдер пое управлението на Nestle през предходната година, компанията закупи няколко компании, които се занимават с вегетариански храни, витамини и висококачествено кафе.

От Nestle обявиха, че ще не престават да развиват интернационалния си сладкарски бизнес, в които изпъква името на шоколадите KitKat.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР