Швейцарският франк се изравни по цена с еврото за първи

...
Швейцарският франк се изравни по цена с еврото за първи
Коментари Харесай

Швейцарският франк вече е по-скъп от еврото

Швейцарският франк се изравни по цена с еврото за първи път от началото на войната в Украйна и продължава да нараства

Двойката евро/франк се обезцени с 0.8% - до 0.99959, в късните часове на 29 юни, а в 8.47 ч. българско време на 30 юни се разменяше против 0.9972 франка за едно евро, написа.

Основната причина е бягството на капитали към сигурните валутни убежища вследствие на повишаващия се риск за световния напредък. Швейцарската парична единица набира мощ откогато Националната банка на Швейцария увеличи изненадващо в средата на юни лихвените проценти с 50 базови пункта и даде поръчка, че, в случай че се наложи, ще продължи възходящия лихвен курс, с цел да укроти инфлацията.

Валутни анализатори разясняват, че се следи растеж на дългите позиции във франкове и на застраховките във валутата, до момента в който еврото губи доверие в очакване на идните лихвени решения. Те допълват, че последната крачка надолу може да се отдаде и на паричните потоци в края на месеца и на тримесечието.

Швейцарският франк нарастна и към зелените пари, които на 29 юни изгубиха 0.8% - до 0.9495 франка за един щ. $. Основната причина е отслабващият вкус към активите с по-висок риск, обърнал тридневния интервал на облаги на европейските борсови показатели в загуба. В ранната утринна търговия на 30 юни американската валута леко се увеличи до 0.9544 франка за един $.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР