Швейцарският франк и скандинавските валути са сред най-уязвимите на фона

...
Швейцарският франк и скандинавските валути са сред най-уязвимите на фона
Коментари Харесай

Четирите европейски валути, които могат да пострадат най-много от търговската война

Швейцарският франк и скандинавските валути са измежду най-уязвимите на фона на нарастващия търговски спор сред Съединени американски щати и Китай.

" Франкът, датската и шведската крони ще бъдат измежду най-засегнатите, като те съставляват дребни и отворени стопански системи, макар че директната търговия на тези народи с Китай е релативно ниска ", считат специалистите от Danske Bank.

В групата на по-сериозно засегнатите валути може да бъде и унгарският форинт, който значително се въздейства от цените на металите, написа Bloomberg.

" Скандинавските валути са уязвими при разгръщане на комерсиалната война най-много, тъй като са дребни, отворени стопански системи и в тази ситуация с Дания - подвластни от световния корабен бизнес ", изяснява Йенс Педерсен.

" Швейцарският франк също е в тази група поради по-малката стопанска система на Швейцария, само че и също по този начин поради по-активните си връзки с Китай ", изяснява още специалистът от Danske Bank.

От друга страна съгласно експертите японската йена и щатският $ са измежду валутите, за които рисковете са най-малки. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР