Швейцарските власти ще затворят въздушното пространство на страната за полети

...
Швейцарските власти ще затворят въздушното пространство на страната за полети
Коментари Харесай

Швейцария затваря небето си заради срещата между Путин и Байдън

Швейцарските управляващи ще затворят въздушното пространство на страната за полети във връзка със срещата на върха на 16 юни в Женева сред съветския президент Владимир Путин и президента на Съединени американски щати Джо Байдън, съобщи TACC.

" На среща на 11 юни Федералният съвет утвърди краткотрайно ограничаване за потреблението на въздушното пространство по време на срещата сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и президента на Русия Владимир Путин от 15 юни до 17, 2021 в Женева ", се споделя в известието на швейцарското държавно управление.

Швейцарските Военновъздушни сили ще извършват функционалностите на въздушна защита и ще правят засилено наблюдаване на въздушното пространство, обявиха още от държавното управление.

Ограниченията се вкарват от 8 часа на 15 юни до 8 часа на 17 юни локално време. В същото време комерсиалните полети до и от интернационалното летище в Женева " няма да бъдат наранени от рестриктивните мерки ".

На съвещанието си в петък Федералният съвет позволи разполагането на до 1000 военнослужещи в поддръжка на кантоналните управляващи в Женева във връзка със срещата на върха. Военните ще дават отговор за отбраната на задграничните задачи.

Срещата на президентите на Русия и Съединени американски щати - Владимир Путин и Джо Байдън, ще се състои на 16 юни в женевската вила " Ла Гранж ". Лидерите на Русия и на Съединени американски щати ще обсъдят положението и вероятностите за развиване на двустранните връзки, проблеми, свързани със стратегическата непоклатимост, и настоящи въпроси от интернационалния дневен ред, в това число взаимоотношението в битката с ковид, заяви по-рано Кремъл.

Това ще е първата персонална среща сред Путин и Байдън като президент на Съединени американски щати.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР